Winkelpand Amsterdam

Aan de Ceintuurbaan 123-125 is de renovatie aan een winkel-bedrijfsruimte van Sticks and Stones afgerond. De winkel was verdeeld onder twee panden met verschillende uitbouwen aan de achterzijde. De nieuwe eigenaar wilde één grote winkelruimte creëren met weinig scheidingswanden. Dit is in het ontwerp meegenomen. Het resultaat is prachtig met veel daglicht door de grote dakramen en stalen scheidingswanden.

Uitvoering
Voor start werkzaamheden is er funderingsonderzoek uitgevoerd. Hierbij werd vastgesteld dat de fundering vervangen moest worden. Vanaf dat moment is UFA Bouw betrokken bij het project. Wij hebben de benodigde vergunningen, constructie tekeningen en berekeningen verzorgd. De gehele winkel en alle uitbouwen aan de achterzijde zijn gesloopt. Ook zijn veel scheidingswanden verwijderd, waardoor er stalen portalen aangebracht moesten worden.

Aan de achterzijde is een nieuwe uitbouw geplaatst waardoor een winkel van 300 m2 is ontstaan. Voor de achteruitbouw hebben wij stalen buispalen gebruikt. En bij de bestaande bouw is gekozen voor schroefinjectiepalen om zoveel mogelijk trillingen tegen te gaan.

 

Locatie:

Ceintuurbaan 123-125, Amsterdam

Jaar:

2016

Categorie:

Funderingherstel, Renovatie

Tags:

aanbouw