Splitsing en renovatie woning Amsterdam Zuid

Splitsing en renovatie woning Amsterdam Zuid

UFA Bouw heeft een mooi project afgerond in Amsterdam Zuid. Het is de tweede keer dat we deze prachtige woning hebben mogen renoveren. Want toen de familie hier 25 jaar geleden kwam wonen, heeft UFA Bouw ook de verbouwing uitgevoerd. Inmiddels zijn de kinderen het huis uit en is de woning te groot. Daarom hebben de bewoners ervoor gekozen om het pand te splitsen en zelf te verhuizen naar de compleet gerenoveerde bovenwoning.

De woning telde voor de verbouwing een souterrain, begane grond, eerste – en tweede verdieping. Nu zijn er twee woningen gecreëerd; een benedenwoning op de begane grond met souterrain en een bovenwoning op de eerste en tweede verdieping met een groot dakterras. UFA Bouw is 8 maanden bezig geweest met de realisatie van de bovenverdieping. De eigenaren zijn tijdens de verbouwing tijdelijk naar de benedenwoning verhuisd.

De woning is gerestaureerd en volledig opnieuw ingedeeld. Op de eerste verdieping is een op maat gemaakte woonkeuken geplaatst en vind je een stijlvolle kamer-en-suite met een aangrenzend balkon. De moderne stalen kozijnen en deuren naar de balkons vormen een mooi contrast met de prachtige oude details van het pand.

Ook de trap naar het dakterras bovenop de tweede verdieping is modern en van staal. Deze trap is samen met Kuen Architecten, Constructiebedrijf De Balk en UFA Bouw ontwikkeld. Via een elektrisch dakluik kom je op een ruim dakterras. Als dit terras in het voorjaar is aangelegd tonen we een update van het eindresultaat met beplanting in de grote plantenbakken.

Er zijn in de woning diverse moderne luxe badkamers gecreëerd. Ook heeft UFA Bouw brandwerende voorzieningen getroffen t.b.v. brandoverslag en zijn de geluids- en isolatiewaarde verhoogd. Tot slot is de woning toekomstbestendig gemaakt door het plaatsen van een moderne lift.

Klaar voor de komende 25 jaar
Een prachtig resultaat, mede door de nieuwe indeling, de keuze van materialen, kleurgebruik en de verrassende soorten behang in de diverse ruimten. Wij wensen de bewoners heel veel woonplezier!

Projectpartners renovatie woning onder meer:
Kuen Architecten
De Balk Staalconstructies
Meester Smeets Tegel- en Sanitairhandel 
Spaar Electra
BMN Bouwmaterialen 

Vragen over een renovatie?
Neem contact met ons op of bel ons voor een vrijblijvende offerte op 020 482 1478.

 

Categorie:

Renovatie, Verbouwing

Tags:

renovatie, verbouwing, Woningsplitsing