Aanleg buitenzwembad

Aanleg buitenzwembad

Alhoewel je er misschien nog niet aan moet denken qua weer is UFA Bouw bezig met de aanleg van een buitenzwembad. In alle vroegte is de betonnen vloer van het toekomstige zwembad gestort. Het grondverzet; de werkvloer en bekisting met wapening, was al eerder uitgevoerd.

De weersverwachting in de middag was droog, daarom stond iedereen voor dag en dauw klaar om het beton te storten. In de middag stond het vlinderen van de vloer op de planning en dit moet onder droge omstandigheden gebeuren. Het vlinderen gaat in verschillende fasen verdeeld over de dag en ook in de avond.

Het vlinderen van een betonvloer, ook wel polieren genoemd, is nodig om het beton na het storten te verdichten. We doen dit met een vlindermachine, een apparaat dat voorzien is van een aantal bladen die van stand kunnen veranderen. De bladen maken een ronddraaiende beweging over de vloer, waardoor deze steeds gladder en dichter van structuur wordt.

Tijdens het vlinderen strooien we ook fijne kwartskorrels in het beton. Deze zorgen voor een sterke en slijtvaste toplaag van de betonvloer. Dit is voor het zwembad een vereiste omdat we straks gaan werken met een liner als waterdicht basis van het zwembad.

Update work in progress 7-3-2024:

Binnenkort weer een update over dit bijzondere project.