Gevelrenovatie Krammerstraat geheel in oude stijl

Gevelrenovatie Krammerstraat geheel in oude stijl

UFA Bouw is een renovatieproject gestart in de Krammerstraat Amsterdam, hoek Volkerakstraat. Bij het vervangen van alle kozijnen van de voorgevel kijken we naar oude tekeningen uit de tijd dat het pand is gebouwd. We maken de nieuwe kozijnen na met dezelfde originele details zoals de roedes, maar dan met HR ++ glas. De gevel krijgt een complete make-over in oude stijl met kozijnen die voldoen aan de eisen van isolatie, ventilatie en duurzaamheid.

Nieuwe kozijnen met roedes en HR ++ glas

Een glasroede is een horizontale of verticale houten of metalen staaf waarin glas is gezet. Deze staven maken een bepaalde onderverdeling van vensterglas mogelijk. Roeden werden vroeger vooral toegepast omdat het in die tijd niet of nauwelijks mogelijk was om glas in grote oppervlaktes te maken.

We vervangen ook de balkons en de erkers. De betonnen constructie en het metselwerk van de balkons worden volledig vervangen. Inmiddels zitten de nieuwe schoorstenen er al op.

Het is dankbaar werk om panden zoveel mogelijk in oude staat te herstellen. Weer een project waar we straks trots op mogen zijn!