UFA Bouw niet betrokken bij ingestort pand Nieuwendijk 40

UFA Bouw niet betrokken bij ingestort pand Nieuwendijk 40

We werden afgelopen weekend opgeschrikt door het nieuws dat er een pand op de Nieuwendijk 40 te Amsterdam deels is ingestort. Dit is echter géén pand waar UFA Bouw aan het werk is. Het betreft werk van een andere aannemer. UFA Bouw werkt aan het buurpand op nr. 38 waardoor ons logo in diverse media in beeld is. Omdat we veel vragen krijgen of het ons werk betreft, willen we iedereen met dit bericht inlichten dat UFA Bouw hier niet bij betrokken is.

Omdat we weten dat er een andere aannemer naast ons op kelderniveau aan het graven is, hadden wij al uit voorzorg de achtergevel en de kap van het achterhuis gestut. Direct na berichtgeving van instorting zijn we op locatie een onderzoek gestart of ons object op 38 mogelijke schade van het instorten van Nieuwendijk 40 heeft geleden. Door de klap blijkt een aanzienlijke scheurvorming te zijn opgetreden. We gaan met gemeente Amsterdam in overleg voor herstel.

Sinds halverwege 2020 werken we aan het monumentale pand op nummer 38. In goed overleg met een constructeur en gemeente Amsterdam is dit pand reeds voorzien van een nieuwe fundering en zijn meerdere stabiliteitsverbanden aangebracht. Na funderingsherstel wordt het monumentale pand door ons gerestaureerd. Binnenkort meer nieuws en beelden van de restauratie.

Nieuwsbericht uit De Telegraaf: Deel van pand aan winkelstraat Nieuwendijk Amsterdam ingestort
Hoofdfoto uit artikel De Telegraaf