Een zorgwoning in de achtertuin

Een zorgwoning in de achtertuin

In Huizen bouwen we een zorgwoning achter een bestaand huis. De woning wordt voor een moeder die zorg nodig heeft. Haar dochter laat de ruimte op het erf bouwen omdat zij in vertrouwde omgeving voor haar moeder wil zorgen.  

Het is een luxe woning geworden, die voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen. De woning is volledig geïsoleerd naar de huidige normen en is uitgerust met veiligheidsvoorzieningen zoals rookmelders. De ruimte heeft een eigen installatie en tussenmeter, zodat het in techniek gescheiden is van de woning van de dochter.

Er is op staal gefundeerd en het geheel is in HSB (houtskeletbouw) opgetrokken. Voor stabiliteit hebben we twee stalen spanten gebruikt. De buitenzijde is uitgevoerd met Zweeds Rabat. Over twee weken komt de nieuwe keuken, en intussen wordt de woning geschilderd.

Waar moet je op letten bij de bouw van een zorgwoning?

Kijk bij de bouw van een zorgwoning wat je maximaal mag bebouwen op je erf (binnen de wet vergunningsvrij bouwen). Vraag op dit plan een vergunning aan in het kader van de zorgwet (zorgwoning). Dan mag de woning gedurende de zorg als zorgwoning worden gebruikt. Na de zorg hoef je de woning niet af te breken, maar mag de ruimte niet als woning worden gebruikt. Je kunt er dan bijvoorbeeld een berg- of hobbyruimte van maken. Zo behoud je de investering als ruimte bij je huis.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en de mogelijkheden om een zorgwoning te bouwen.