Inbouw MRI klaar voor nieuw Medisch Diagnostisch Centrum

Inbouw MRI klaar voor nieuw Medisch Diagnostisch Centrum

De inrichting van het nieuwe Medisch Diagnostisch Centrum voor MRI Centrum Amsterdam, lokatie Nijenburg 150-151, vordert. Vanwege de planning en tijdsdruk legde UFA Bouw op zondag de vloerbedekking in de MRI- en de technische ruimte. De maandag erop stond Saan met de nieuwe MRI van meer dan 12 ton voor de deur!

Zwaar transport van meer dan 12 ton
Nadat wij maandagochtend een deel van de gevel hadden verwijderd en de vloer van het bordes hadden voorzien van stutten, kon Saan het zware transport van de nieuwe MRI, met een totaalgewicht van meer dan 12 ton (!), naar binnen transporteren. Hierna hebben we de gevel weer teruggeplaatst.

De Kooi van Faraday
De MRI wordt geplaatst in een zogenaamde Kooi van Faraday, genoemd naar Michael Faraday. Het bedrijf Schwarz installeerde de kooi in opdracht van Siemens Healthineers op de juiste plek. De kooivormige constructie is van elektrisch geleidend materiaal zoals koper of ijzer, en zorgt ervoor dat statische elektrische velden niet tot binnen kunnen doordringen. Dit biedt bescherming tegen statische ontladingen zoals bliksem.

    

Work in progress
Terwijl Schwarz de kooi afdicht en afwerkt, houden wij ons bezig met de verdere inrichting van het pand. Binnenkort volgen de foto’s van het eindresultaat.

Lees eerder nieuws over dit project
Volg onze projecten op Facebook en LinkedIn.