Inbouw nieuwe MRI-scanner voor Annatommie mc

Inbouw nieuwe MRI-scanner voor Annatommie mc

Voor onze nieuwe relatie Annatommie mc in Amstelveen zijn we gestart met bouwkundige werkzaamheden voor plaatsing van een nieuwe MRI-scanner in het pand. Net als bij een eerdere opdracht voor MRI Centrum Amsterdam bouwen we een kooi waarin de nieuwe MRI komt te staan. Deze kooivormige constructie is van elektrisch geleidend materiaal zoals koper of ijzer, en zorgt ervoor dat statische elektrische velden niet tot binnen kunnen doordringen. Dit biedt bescherming tegen statische ontladingen zoals bliksem. Naast de kooi realiseren we een mooie ontvangst- en kleedruimte.

Ter voorbereiding hebben we een nieuw dakluik gemaakt en zijn er op het dak doorvoeringen voor de koeling aangebracht. Daarna is de MRI met een grote kraan door het dakluik naar binnen gehesen. Annatommie mc heeft een mooie video van de plaatsing gemaakt, bekijk de video hier.

De MRI staat nu op zijn plaats in een kooi van Faraday en is bijna ingericht. We wachten nog op de juiste koeling. In de tussentijd bouwen we de wachtruimte verder af. Binnenkort een update met meer foto’s van de vorderingen.

Lees ook het artikel van project MRI Centrum Amsterdam:
https://www.ufabouw.nl/nieuws/inbouw-mri-klaar-voor-nieuw-medisch-diagnostisch-centrum/