Markante dakopbouw Amsterdam

Markante dakopbouw Amsterdam

Wat doe je als je twee kinderen krijgt en letterlijk uit je woning op de vierde etage groeit? Ga je verhuizen of verbouwen? Met de huidige woningmarkt in Amsterdam kozen eigenaars Maarten Lever en Annemarie Kalis voor een verbouwing. Maarten is architect en zag direct mogelijkheden voor een complete make-over van de eigen woning.

Annemarie: “Maarten heeft alles zelf ontworpen. We zijn heel tevreden over het resultaat en de samenwerking met de aannemer UFA Bouw. Soms is het best lastig om tegelijk architect én opdrachtgever te zijn. Maar de medewerkers van UFA Bouw waren altijd correct, meedenkend en adequaat. Het was een fijne samenwerking!”

Prachtig resultaat
En het resultaat is prachtig geworden. Vanaf de straat is de dakopbouw een echte eyecatcher. In het ontwerp is een mooie vertaling gemaakt van de bestaande oude stijl van het pand naar een lichte, moderne woning. Het gemeenschappelijke hoofdtrappenhuis heeft daklichten gekregen waardoor er daglicht naar binnen valt. Ook zijn er ramen vanuit de woning naar het trappenhuis geplaatst zodat de ruimten met elkaar worden verbonden.

Verrijking van het appartement
De 4e verdieping kreeg een metamorfose door een geheel nieuwe indeling met woonkeuken en trap naar de nieuwe dakopbouw op de 5e verdieping. De markante dakopbouw is een verrijking voor het appartement. Niet alleen door de extra 3 slaapkamers en nieuwe badkamer, maar ook door het heerlijke terras met overkapping.

Uitvoering UFA Bouw
Direct na het ontwerp hebben we met opdrachtgever Maarten alle details besproken. Samen hebben we de beste oplossingen gevonden voor de uitvoering van de gehele verbouwing. De opbouw is deels Prefab opgebouwd in de werkplaats; de wanden zijn daar machinaal vervaardigd. Ook de vloeren en het dak zijn op de werkplaats gemaakt. Het voordeel van deze droge bouwmethode is, dat de opbouw snel en waterdicht afgebouwd kan worden. In de HSB wanden is 70 mm steenwol isolatie aangebracht. Ook aan de buitenzijde is een geïsoleerde gevelbeplating aangebracht van Sto. Deze is later met een sierpleister afgewerkt. De wanden en het dak overstek zijn gelijk behandeld.

Extra geluidsisolatie
Omdat de woning in een drukke straat ligt langs het spoor is bij de bouw extra aandacht gegeven aan geluidsisolatie. De gevels naast het spoor zijn voorzien van StoTherm Wood (isolatie van houtvezels), de overige gevels zijn geïsoleerd met StoTherm Mineral.

Vloerverwarming en afwerking vloeren
De vloeren in de opbouw hebben een houten balklaag gekregen. Om intern hoogte te winnen is tussen de balklaag en de dekvloer van cementgebonden platen een vloerverwarming aangebracht. Binnen en buiten is de vloer afgewerkt met verschillende parketvloeren van Bamboo. Met de verlaagde dorpel van het kozijn loopt de vloer mooi van binnen naar buiten door. Het glas is geplaatst in een hoekopstelling en zonder houten stijl van het kozijn verlijmd.

Met deze markante dakopbouw heeft Amsterdam er een herkenningspunt bij: de Witte Lady in Oost. Wij kijken terug op een hele fijne samenwerking met de betrokken opdrachtgevers.

“Een prachtig project met een nog mooier resultaat!”

Categorie:

Dakopbouw, Verbouwing