Opleidingsinstituut SSP

Voor het opleidingsinstituut Bouwmensen Amsterdam, voorheen SSP Amsterdam, heeft UFA Bouw directie mogen voeren voor de nieuwbouw van de vestiging in Diemen. De directe aansturing op de bouw werd uitgevoerd door de leermeesters van het SSP. SSP Amsterdam leidt vakmensen op in de bouw en wilde het aantal klaslokalen uitbreiden.

Doel was de nieuwbouw geheel uit te laten voeren door leerlingen in dienst bij het SSP. Mede omdat er in de crisis te weinig bouwlocaties waren om de leerlingen in praktijk op te leiden. Zo kon SSP ook na de crisis jonge instroom op peil houden.

Uitvoering
Het gebouw staat op het industriegebied te Diemen. Er is gekozen voor een gebouw op palen om zo noodleslokalen onder de constructie te kunnen plaatsen. De opleiding bevat onder andere het onderdeel uitzetten in de bouw en stratenmaker. Dit geschiedt in weer en wind onder het gebouw in een grote zandbak. Bovendien hebben de lokalen op hoogte als voordeel dat het veiliger is wat betreft zicht en inbraak. Na het realiseren van de nieuwbouw zijn de noodlokalen er onderuit gehaald.

De bouw is uitgevoerd op betonnen palen, waarop een staalconstructie is geplaatst. Met invulling van kanaalplaat vloeren. De wanden zijn opgebouwd als HSB-wanden, aan de buitenzijde bekleed met ceramische tegels.

Levensboom in donker metselwerk
Aan de zijgevel nabij de entree is een levensboom in het donkere metselwerk gemetseld. Dit symboliseert het werk van de opleiding: “Jonge aanplant laten groeien tot volwassenen”.

Behalve het aanbrengen van dakbedekking is het totale project met hoge kwaliteitsnorm door leerlingen uitgevoerd. Als hier geen vakmensen uit voortkomen!

 

Locatie:

Diemen

Jaar:

2013

Categorie:

Nieuwbouw

Tags:

aanbouw