Duurzame woonuitbreiding

Duurzame woonuitbreiding

Mikis de Winter en Charlotte de Ree wonen al 14 jaar met veel plezier in hun eengezinswoning in Ouderkerk aan de Amstel. Met twee opgroeiende kinderen en hond had het gezin behoefte aan meer ruimte. Dus kwamen ze voor de keuze te staan: verbouwen of verhuizen. Omdat het gezin zeer gehecht is geraakt aan de woning, de straat en de buurt, was de keuze snel gemaakt.

Het hele huis werd compleet aangepakt. De woonkamer kreeg aan de gehele achterzijde een uitbouw van 3 meter, een strakke moderne keuken en nieuwe trap naar boven. Mikis: “Naast de extra ruimte is mijn droom van een mooie, witte trap uitgekomen. De open ronde wenteltrap is vervangen door een vaste trap naar de eerste verdieping.” Ook de zolderkamer werd verbouwd tot master bedroom met 2 nieuwe dakkapellen, ingebouwde airco en een luxe open badkamer.

Waar Mikis en Charlotte geen rekening mee hebben gehouden is Corona. Hierdoor werken ze allebei al enige maanden thuis. “Als we dit van te voren hadden geweten, hadden we nog ergens een werkplek proberen te creëren.”

Omdat het gezin verduurzaming heel belangrijk vindt, zijn alle mogelijke duurzame maatregelen toegepast. Het huis is grondig geïsoleerd, kreeg een warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming. Charlotte: “We stoorden ons aan de lelijke cv’s en buizen die door de hele huiskamer liepen. Door de vloerverwarming hebben we een mooie strakke woonkamer gekregen, zonder leidingen en lelijke panelen.” De vloer is betegeld met een keramisch parket met een vergrijsde eiken uitstraling.

Wim Fakkeldij: “Een verbouwing zoals deze heeft nogal wat voeten in de aarde. Omdat de keuken en de sanitaire voorzieningen eruit gesloopt worden, is het vaak noodzakelijk om tijdelijk een andere woonruimte te zoeken. Ik ben heel blij met het resultaat en met de prettige samenwerking met Mikis en Charlotte.”

Verhuis- of verbouwplannen?
Wij geven graag advies over de mogelijkheden van een verbouwing. Neem vrijblijvend contact met ons op.

*BouwGarant heeft video opnamen gemaakt van het resultaat van deze verbouwing, wordt binnenkort vervolgd…

Categorie:

Aanbouw, Dakopbouw, Energiebesparing, Renovatie, Verbouwing

Tags:

aanbouw, dakopbouw, Keramisch parket, verbouwing