Keramisch parket in woning Schiedam

Keramisch parket in woning Schiedam

Wim en Maud Verweij lieten hun huis grondig verbouwen. Bijna het hele huis werd gestript. En als je alles aanpakt, neem je ook meteen een beslissing over de vloeren. Maar voor welke vloer kies je? Ze kozen voor één gelijke vloer door hun hele woning. Dit zorgt voor verbinding van alle ruimten en maakt het één geheel. Het liefste wilden ze een houten vloer. Met vloerverwarming op de begane grond.

UFA Bouw adviseerde keramische tegels in plaats van hout. Dit is geschikt voor vloerverwarming én onderhoudsarm. De nieuwste collectie keramisch parket is niet van echt hout te onderscheiden. En bovendien heel praktisch voor in de keuken en de badkamer. Wim en Maud kozen een tegel met een rustig, niet knoestig design.

Blij met het keramisch parket in houtlook
De hardgebakken tegels in houtlook zijn door het hele huis aangebracht, inclusief de trap. Zijn Wim en Maud blij met het resultaat? Heel blij! Wim vertelde: “de kleinkinderen hebben net een week bij ons gelogeerd en je ziet hier bijna niets van. Stofzuiger, dweil en klaar.”

Het hele huis gestript
Met uitzondering van de zolder is het hele huis verbouwd en gemoderniseerd. De kozijnen aan de achterzijde zijn vervangen en er is een andere indeling gemaakt. Alle aanpassingen zijn gedaan met respect voor de oude details van het huis uit omstreeks 1930. De mooie mix van oud en nieuw vormt een prachtig geheel. Ook de nieuwe zwevende haard is een echte eyecatcher in de woonkamer.

Extra ruimte door de uitbouw boven de keuken
Op de eerste verdieping is de badkamer uitgebouwd boven de uitbouw van de keuken. In deze nieuw gecreëerde ruimte is een luxe badkamer geplaatst. De wanden van de badkamer zijn glad gestuct en met een coating afgewerkt. De grootste slaapkamer kreeg een inbouwkast op maat, met bijpassende deuren in jaren dertig stijl.

De elektra werd in de gehele woning vervangen en UFA Bouw vernieuwde de riolering en de gas- en waterleidingen. Bovendien werden naast de vloerverwarming op de begane grond door het hele huis nieuwe radiatoren geplaatst.

Tijdelijke huurwoning tijdens verbouwing
Wim en Maud huurden tijdens de verbouwing een woning schuin tegenover hun eigen huis. Handig bij overleg over de voortgang van de bouw en praktisch bij vragen zoals de exacte locatie van stopcontacten. Ook was het een kans om hun huis uit de ogen van de overburen te bekijken. Hiervan ben je je niet bewust als je ergens al jaren woont. 

Goede en proactieve samenwerking
Het is mooi om te zien dat een huis uit 1930 weer een nieuw leven krijgt mét de oude details. UFA Bouw is trots op het eindresultaat. Een resultaat dat mogelijk werd gemaakt door een goed team van specialisten o.a.: Wim Fakkeldij (hoofduitvoerder), Hakke Arik (uitvoerder) en André Laskowski (vaste meester timmerman). Wekelijks was er overleg met de klant over de voortgang en problemen op de bouw. Hierbij kon hij tijdig zijn wijzigingen en aanpassingen bespreken.

Wim Verweij:
“Het contact met het team van UFA Bouw was fijn. Er werd goed naar onze wensen geluisterd en proactief gehandeld.”

Categorie:

Aanbouw, Dakopbouw, Energiebesparing, Renovatie, Verbouwing

Tags:

Keramisch parket, uitbouw, verbouwing