Woningsplitsing en renovatie Oud-Zuid

Woningsplitsing en renovatie Oud-Zuid

In de Valeriusstraat hebben we één woning kadastraal gesplitst in twee woningen. In de oude situatie was er een gestapelde woning met twee woonlagen op de begane grond en eerste verdieping. Voor de nieuwe situatie creëerden we een souterrain met een loophoogte van 2950 mm. De woning heeft weer twee woonlagen op de begane grond en het souterrain. En de tweede nieuwe zelfstandige woning beslaat de gehele eerste verdieping.

Voor we aan het plan voor de nieuwe indeling konden beginnen hebben we fundering herstel uitgevoerd, lees ook ons eerdere nieuwsartikel van vorig jaar.

Woning begane grond
Deze mooie lichte en ruime woning heeft een souterrain verkregen over de volledige oppervlakte met een inpandige trap, eigen entree en een moderne lichte keuken. In het souterrain hebben we tweetal slaapkamers gemaakt met een moderne badkamer in het midden. De slaapkamers in het souterrain hebben koekoeken waardoor beide ruimtes ook een mooie lichttoetreding hebben. Verder heeft het souterrain een mooie hal, een technische ruimte en een opslag/studeerkamer.

Kamer tuinzijde met koekoek in souterrain:

Kamer straatzijde met koekoek in souterrain:

Woning eerste verdieping
Op de eerste verdieping hebben we een woning gerealiseerd met woon/eetkeuken, een master bedroom met ruim balkon, apart toilet en badkamer. Ook heeft de woning nog een logeer/studeer kamer. Kortom, een heerlijke lichte woning op een mooie plek in Amsterdam.

Projectpartners renovatie woningen onder meer:
PT Bouw & Meubel
De Balk Staalconstructies
BMN Bouwmaterialen 

Categorie:

Funderingherstel, Renovatie

Tags:

Woningsplitsing